Home Publicystyka TECHNOLOGIA PIWA Biotransformacja – jak odblokować chmiel?

TECHNOLOGIA PIWA Biotransformacja – jak odblokować chmiel?

by Michał

Tym razem sprawdzimy czym jest (tak popularna ostatnio w opracowaniach technologicznych) biotransformacja chmielu. A może i nie tylko chmielu?

Bibliografia:

  • Sharp, Daniel and Shellhammer, Thomas – „Recent advances in controlling flavor and aroma in hoppy beers.” (Craft Brewers Conference, 2016),
  • Stan Hieronymus „For the Love of hops”,
  • Scott Janish „The New IPA”.

Kliknięcie suba eleganckim i fachowym ruchem

Grupa PiwnyGaraż.pl na FB
Fanpage PiwnyGaraż.pl

Może Ci się również spodobać

Cześć! Moja strona używa ciasteczek w celu bezproblemowego jej działania. Podejrzewam, że nie jest to dla Ciebie problemem, natomiast w każdej chwili możesz je wyłączyć z poziomu przeglądarki. Akceptuję Więcej informacji